Veelgestelde vragen

Online boeken via onze website
Na ontvangst van uw internet-reservering nemen wij contact met u op om na te gaan of de geboekte reis op alle fronten aan uw verwachtingen voldoet.

Een reis is echter een zeer persoonlijke beleving, waarbij onze deskundigheid en achtergrondinformatie van onmisbaar belang kunnen zijn. Wij nodigen u graag uit contact met ons op te nemen. We werken ook op afspraak en nemen u graag tijdrovende uren op internet uit handen! U bent altijd welkom in ons reisburo aan de Akerstraat 26 te Parkstad Limburg Heerlen

Heeft mijn kind een eigen paspoort nodig?
Vanaf 26 juni 2012 is het bijschrijven van uw kind in uw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten dan over een eigen reisdocument beschikken. De geldigheid van alle kinderbijschrijvingen en kinderstickers vervalt per deze datum. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort. U hoeft dus geen nieuw paspoort voor uzelf aan te vragen, maar u moet wel een eigen paspoort of identiteitskaart voor uw kind(eren) aanvragen.

Heb ik een visum nodig?
Een geldig grensdocument; paspoort of voor sommige landen een identiteitskaart. Vraag na of het ook na terugkeer nog een bepaalde tijd geldig moet zijn. Kijk eens op de site www.cibt.nl of u een visum nodig heeft.

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar de Verenigde Staten?
Wanneer u naar de Verenigde Staten vliegt, gelden er speciale regels. Als u niet visumplichtig bent, dan heeft u een ESTA-reistoestemming nodig. Bovendien zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht persoonsgegevens van passagiers te verzamelen. Kijk voor meer informatie op https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Turkije?
Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn. Let op: Voor reizen naar Turkije worden er GEEN noodreisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er dus voor dat alles in orde is. Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. Dit visum is 6 maanden geldig, waarbij u maximaal (totaal) 90 dagen in Turkije mag verblijven. U mag dus meerdere keren naar Turkije reizen op hetzelfde visum.

U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie: www.evisa.gov.tr. De betaling is vooralsnog alleen met een credit card mogelijk. Dit visum dient u uit te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. De kosten van het E-visum bedragen $ 20,- (ca. € 15,- , afhankelijk van de koers van de Euro/Dollar). Er zijn ook andere websites die het visum voor Turkije aanbieden en verzorgen, maar daar kunnen hoge bijkomende kosten aan verbonden zijn.

Op welke naam moet mijn vliegticket staan?
Het is belangrijk dat de naam op je vliegticket identiek is aan de naam op de ID-kaart of paspoort.

Kan ik online inchecken?
Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u online inchecken. Raadpleeg hiervoor de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. U krijgt van ons bij de reispapieren het ticketnummer waarmee u (vaak 24 uur van te voren) kunt inchecken.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
Als de gehele reissom is voldaan, ontvangt u ongeveer 10 dagen voor vertrek uw reisbescheiden. Indien u de reisbescheiden bij ons op kantoor op komt halen nemen wij ze nog even met u door. Zo gaat u altijd goed voorbereid op reis. Bent u niet in de gelegenheid om de reisbescheiden op te komen halen? Geen probleem, wij kunnen ze ook per post naar u sturen.

Ik heb een speciale wens, kunnen jullie dat voor mij regelen?
Heeft u een preferentie of een andere speciale wens? Geef dit dan bij het reserveren van uw reis aan ons door. Wij zullen er alles aan doen om dit voor u te regelen. Helaas kunnen we op preferenties nooit een garantie geven.

Wat is de wisselkoers van de valuta van mijn reisbestemming?
Bekijk de actuele wisselkoers op www.gwk.nl.

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis?
Ik kunt het beste circa 6 weken voor vertrek navragen of er vaccinaties aanbevolen worden voor uw vakantiebestemming. U kunt dit opvragen bij uw huisarts of de GGD : 0900-8222467. Een afspraak maken voor het spreekuur kan via www.ggdreisvaccinaties.nl.

Kan ik bij jullie ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?
Ja dat kan, meer info vind je op deze website onder 'Reis - en annuleringsverzekeringen'.

Heeft uw vlucht vertraging? Is uw vlucht geannuleerd of omgeboekt? Of is uw vlucht overboekt en wordt u geweigerd?
Helaas kan dit gebeuren. Euclaim helpt u met het claimen / innen van uw vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen. Voor meer informatie: www.euclaim.nl.

Waar kan ik met mijn klachten terecht?
We gaan er vanuit dat we met onze ervaring u een reis kunnen adviseren die geheel naar wens verloopt. Mocht u tijdens uw reis niet tevreden zijn, neem dan in ieder geval contact op met de reisleiding ter plaatse. U dient een klacht te allen tijde ter plaatse te melden, zodat een mogelijke oplossing kan worden aangeboden. Mocht de klacht niet naar uw tevredenheid worden opgelost, dan kunt u uw klacht schriftelijk bij ons indienen. Vervolgens zullen wij er zorg voor dragen dat uw klacht bij de desbetreffende reisorganisatie in behandeling wordt genomen.

Bagage...?

Mag ik vloeistoffen meenemen?
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

  • De verpakking mag maximaal 100 ml bevatten
  • De vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
  • Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje
  • Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan
  • Op de luchthaven moeten deze vloeistoffen worden gecontroleerd. Deze controle vindt plaats aan de gate.
  • Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.

Neemt u vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koopt u deze vóór de paspoortcontrole en heeft u deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij u deze indien mogelijk in uw ruimbagage te stoppen, voordat u incheckt. Alles wat u op de luchthaven na de paspoortcontrole heeft gekocht, mag met u meevliegen in uw handbagage. Wel gelden speciale regels voor vloeibare stoffen. Op de luchthaven kunt u deze vloeistoffen veilig laten verzegelen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de luchthaven of uw vliegmaatschappij.

Mag ik medicijnen in mijn handbagage meenemen?
Ja, dat mag. U moet medicijnen of dieetsupplementen wel apart aanbieden bij de handbagage controle. U hoeft dit niet in een doorzichtige zak te vervoeren en er geldt geen beperking op de hoeveelheid, mits deze binnen de toegestane handbagage vrijdom valt. Neem een Engelse versie van het recept van uw medicijnen mee voor het geval douane- en veiligheidsbeambten vragen stellen over uw medicijnen of injectienaalden. U hoeft uw medicijnen niet vooraf aan te melden.

Wij adviseren u wel om een medisch paspoort mee te nemen. Deze is verkrijgbaar bij uw apotheek. Daarnaast is een medische verklaring van uw behandelend arts noodzakelijk. Sommige medicijnen moeten worden aangemeld, denk bijvoorbeeld aan vloeibare stoffen of naalden. Wanneer uw medicijnen onder de Opiumwet vallen dient u tevens in het bezit te zijn van een akkoord van het Ministerie van Volksgezondheid en deze dient gelegaliseerd te worden door de Rechtbank.

Staat uw vraag er niet bij? Twijfel dan niet en neem contact op met Reisburo Crombag aan de Akerstraat 26 te Parkstad Limburg Heerlen, wij helpen u graag.


Adresgegevens
Het enige echte Reisburo Crombag is gevestigd aan de Akerstraat 26 te Heerlen en niet meer aan de Oranje Nassaustraat 3.

Hét reisbureau van de regio Parkstad Limburg Heerlen | Kerkrade, Nuth, Simpelveld, Nuth, Hoensbroek, Voerendaal, Heerlen maar ook van Valkenburg aan de GeulVaals en Gulpen.

 

 

Scroll omhoog