China Southern zet A380 in op route naar Beijing

Sinds afgelopen zaterdag zet China Southern Airlines het vlaggenschip de Airbus 380 in op de route tussen Amsterdam en Beijing

Sinds afgelopen zaterdag zet China Southern Airlines het vlaggenschip de Airbus 380 in op de route tussen Amsterdam en Beijing. Dit om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar capaciteit tussen China en Nederland. Om dit extra onder de aandacht te brengen had de grootste maatschappij van Azië en de twee na grootste maatschappij ter wereld (in totaal met 612 vliegtuigen), een groot aantal journalisten uit Nederland en China uitgenodigd om deze eerste vlucht bij te wonen en om de A380 van binnen te bekijken.

De grootste naar China
China Southern Airlines profiteert sterk van het toegenomen vraag tussen China en Nederland. Niet alleen op zakelijk gebied vanwege de sterke economische samenwerking tussen beiden landen maar zeker ook op leisure gebied waar de vraag naar capaciteit de laatste jaren al sterk toegenomen is en ook de komende jaren nog verder zal blijven groeien. Met directe vluchten tussen Amsterdam en Beijing en Amsterdam en Guangzhou, de uitstekende samenwerking en code share met Sky Team partner KLM en een succesvolle samenwerking met Amsterdam Schiphol Airport ziet China Southern Airlines de toekomst met vertrouwen tegemoet,” aldus Ken Pang, General Manager van China Southern Airlines in Nederland. Zeker als daar op 27 juli ook nog eens dochter maatschappij Xiamen Airlines bij komt en drie keer per week met een B787 Dreamliner tussen Amsterdam en Xiamen gaat vliegen. “Door de samenwerking tussen China Southern Airlines, Xiamen Airlines en KLM komt het totale aantal wekelijkse vluchten tussen Nederland en de Volksrepubliek China op maar liefst 60 te liggen”, aldus Adriaan den Heijer van KLM.

Gateway naar Europe
De Chinese maatschappij ziet Schiphol als belangrijke gateway naar niet alleen Amsterdam en Nederland maar zelfs naar de rest van Europa. Het aantal codeshare bestemmingen met partner KLM stijgt vanaf Amsterdam naar 37 en vanuit China naar 39 bestemmingen. Schiphol zal ook zeker gaan profiteren van deze uitbreiding van het aantal vluchten en een stijgend aantal Europese passagiers die vanaf de luchthaven naar China zullen vliegen en Chinese reizigers die op Schiphol overstappen naar andere Europese (KLM) bestemmingen.

Vluchtinformatie
Dagelijkse vlucht met vertrek om 14:50 uur vanaf Amsterdam. Aankomst in Beijing om 06:15 uur. Vertrek vanuit Beijing om 00:55 uur met aankomst in Amsterdam om 5:15 uur. De configuratie aan boord van de A380 bestaat uit 8 First Class Private Suites, 70 Businessclass stoelen en 424 Economy Class stoelen aldus Pieter van Ravensberg, Sales & Marketing Director van China Southern Airlines in Nederland. Vanaf begin 2012 heeft de airline op de routes naar China ook Nederlands cabinepersoneel aan boord. China Southern Airlines is na Emirates, de tweede maatschappij die met een A380 naar Schiphol vliegt.

Bron: http://www.travelpro.nl/

Door: Anouk Wintgens
Datum:

Scroll omhoog