ANVR: situatie Griekenland heeft nog geen invloed op toerisme

Volgens de ANVR heeft de situatie in Griekenland geen invloed op het toerisme en verwacht geen annuleringen of omboekingen.

De brancheorganisatie kan nog niet zeggen wat de gevolgen op langere termijn zullen zijn. “Maar we houden de situatie wel nauwlettend in de gaten”, zegt Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR).

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt vakantiegangers sinds afgelopen weekend aan om genoeg contant geld voor de héle vakantie mee te nemen. “Dat advies hebben wij al eerder richting de touroperators en reisagenten gecommuniceerd. Ondanks dat toeristen de mogelijkheid blijven behouden om te pinnen, zonder een limiet, raden wij wel aan om voldoende cash mee te nemen. Er kunnen namelijk lange rijen bij de pinautomaten ontstaan. Bovendien zien de Grieken ook het voordeel in van die euro’s die door toeristen in omloop worden gebracht. We raden vakantiegangers wel aan om het geld goed te bewaren door middel van het huren van een kluisje of gebruik te maken van een creditcard.”

 

Bron: http://www.travelpro.nl/

Door: Anouk Wintgens
Datum:

Scroll omhoog